Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola

Muzsikás együttes - rendhagyó énekóra

 

"Ahol sokan énekelnek együtt, ott mindenkinek felvidámodik a lelke."
                          (Sipos Mihály - Muzsikás együttes) 

(Grúz Bence fotói)

Vízkereszt

Vízkereszt
,,Merítsünk tehát örvendezve e vízből atyámfiai, / mert a hittel merítőknek / láthatatlanul adatik a Szentlélek kegyelme..."
Vízkereszt - sztihira
Ma Molnár Attila iskolalelkész ünnepélyesen megszentelte az iskolaudvar frissen átadott részeit, a focipályát, mászófalat és a kondisarkot. Lelje örömét mindenki balesetmentesen az új játékszerekben!

Karácsonyi betlehemes

Krisztus születik! 
Dicsőítsétek!

Krisztus születik dicsőítsétek, /Krisztus a mennyből jő, ünnepeljétek, /Krisztus a földön, büszkélkedjetek, /énekeljetek az Úrnak minden föld /és magasztaljátok őt, ó, népek, /mert Ő megdicsőítetett!

 

Az Atyától öröktől fogva született Fiúnak /és az utóbbi időkben /a Szűztől születtél, /a megárnyékolt dicséretes hegyből; /ki eljöttél, mint testnélküli Isten, /hogy megtestesülj a Szeplőtelentől: /dicsőség a te erődnek Uram!

 

Jessze törzséből felsarjadt vessző /s annak virága, Krisztus, a Szűztől születtél, /a megárnyékolt dicséretes hegyből; /ki eljöttél, mint testnélküli Isten, /hogy megtestesülj a Szeplőtelentől: /dicsőség a te erődnek, Uram!

 

Különös és dicsőséges titkot látok: /mennyet és istállót, /királyi széket és Szüzet, /jászolt, melyben a befogadhatatlan Krisztus Isten nyugovék, /kit énekekben magasztalunk.