Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola

A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe

Dicsőség Jézus Krisztusnak!
 
Szeptember 14-én a kereszt előtt hódolunk. Ennek az ünnepnek az eredete egészen a IV. századig nyúlik vissza, amikor Szent Ilona, Nagy Konstantin császár édesanyja megtalálta Jézus keresztjét. Nekünk, keresztényeknek, a kereszt Isten szeretetének a jele, üdvösségünk eszköze, ezért énekeltük ma egy szájjal és egy szívvel az aula közepére kihelyezett feszület előtt:
                                                        ,,Magasztald én lelkem az Úr elevenítő keresztjének felmagasztalását."
 
[GUR]
 

Az Istenszülő születése - Kisboldogasszony ünnepe

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

A mai napon, szeptember 8-án, az Istenszülő születésének emlékünnepét tartjuk. Joákim és Anna hittel imádkozott az Istenhez gyermekáldásért. Buzgó imádságukért idős korukban megajándékozta őket a a Teremtő Máriával, aki Fiánál hathatós pártfogónk, égi édesanyánk. Számunkra különösen fontos személy ő, hiszen a megtestesüléshez ő adta hajlékul testét, hogy az Isten az emberek között megjelenhessen.

Máriának, s az ő szüleinek imádságos lelkülete legyen mindannyiunk számára követendő példa, s a legreménytelebb helyzetben se feledkezzünk  meg arról, hogy az imádságnak rendkívüli ereje van.

(G.U.R.)

 

GALÉRIA

Tanévnyitó Szent Liturgia

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

,,Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent!"

                                                                             Mt 5,8

Szeretettel köszöntünk mindenkit - diákokat, tanárokat, az első osztályt megkezdő tanítványaink szüleit - az új tanév kezdetén. Nagyon vártuk már, hogy újra személyesen is együtt ünnepelhessünk, közösen kérhessük az Istent, hogy áldása kísérje munkánkat, közösségi programjainkat a most megnyitott tanévben.

Juhász Géza első helynök atya prédikációjában kiemelte, hogy mindannyiunknak feladata van: meglátni az Istent, folyamatosan kapcsolatban lenni vele az imádságainkon, a szertartásokon keresztül, az embertársainkkal való magatartásunkon keresztül. Természetesen a teremtett világ megismerésén, a tanuláson keresztül is rácsodálkozhatunk arra, hogy Isten mennyire tökéletes, s mennyire szeret bennünket, gondoskodik rólunk. Nekünk csupán annyit kell tennünk, hogy együttműködünk vele, az általa kijelölt úton, az ő törvényei szerint éljük az életünket, s közben kibontakoztatjuk a tőle kapott képességeinket.

Adja Isten, hogy az iskola valamennyi munkatársa, diákja olyan tiszta szívvel tudja végezni a feladatait a 2021-22-es tanévben is, hogy valóban még jobban sikerüljön megismernie az Ő vele kapcsolatos terveit!

[G.U.R.]

 


GALÉRIA

Nyilatkozat kedvezményes gyermekétkeztetésről

Kedves Szülők! 

 

Az alábbi nyilatkozat alapján kérem jelezzék,  amennyiben jogosultak, hogy  igényt tartanak-e gyermekük számára kedvezményes étkezésre. Ennek hiányában sajnos nem tudja az intézmény biztosítani a kedvezményes étkezést.

A nyilatkozat papír alapon vagy elektronikusan is benyújtható aiskolatitkar.misgorog@gmail.com e-mail címre. A nyilatkozat beérkezési határideje augusztus 31. kedd

 

NYILATKOZAT LETÖLTÉSE

 
Az étkezési igények jelzése az alábbi űrlapon:


https://forms.gle/tnGr5qzSLAcgxv8x5

Üdvözlettel: 

Stefán Zoltánné

iskolatitkár

Tankönyvosztás

Tankönyvosztás időpontjai:

  • 3. és 4. évfolyamos tanulók: augusztus 25. szerda 14-17 óra
  • 1. és 2. évfolyamos tanulók: augusztus 30. hétfő 14-17 óra
  • 5-8. évfolyamosok: augusztus 31. kedd 14-17 óra

Kérjük, hogy mindenki a számára kijelölt időpontban jöjjön!