Tanévnyitó Szent Liturgia

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

,,Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent!"

                                                                             Mt 5,8

Szeretettel köszöntünk mindenkit - diákokat, tanárokat, az első osztályt megkezdő tanítványaink szüleit - az új tanév kezdetén. Nagyon vártuk már, hogy újra személyesen is együtt ünnepelhessünk, közösen kérhessük az Istent, hogy áldása kísérje munkánkat, közösségi programjainkat a most megnyitott tanévben.

Juhász Géza első helynök atya prédikációjában kiemelte, hogy mindannyiunknak feladata van: meglátni az Istent, folyamatosan kapcsolatban lenni vele az imádságainkon, a szertartásokon keresztül, az embertársainkkal való magatartásunkon keresztül. Természetesen a teremtett világ megismerésén, a tanuláson keresztül is rácsodálkozhatunk arra, hogy Isten mennyire tökéletes, s mennyire szeret bennünket, gondoskodik rólunk. Nekünk csupán annyit kell tennünk, hogy együttműködünk vele, az általa kijelölt úton, az ő törvényei szerint éljük az életünket, s közben kibontakoztatjuk a tőle kapott képességeinket.

Adja Isten, hogy az iskola valamennyi munkatársa, diákja olyan tiszta szívvel tudja végezni a feladatait a 2021-22-es tanévben is, hogy valóban még jobban sikerüljön megismernie az Ő vele kapcsolatos terveit!

[G.U.R.]

 


GALÉRIA


Nyomtatás   E-mail